Ekmans Safety – för en tryggare arbetsmiljö

Vårt främsta mål är att våra kunder kommer hem i säkert skick efter dagens arbete

Vår resa från 80-talet fram till 2020-talet

Vår Historia.
Företaget la sin grund i mitten av 1980 då vi ursprungligen tillverkade fallskärmar till försvaret (Irwin) fallskärms AB. Irvins huvudsysselsättning var produktion av person-fallskärmar till försvaret samt även skärmar till flygindustrin inom Norden. Vi har sedan dess tillverkat och utvecklat ett brett program av fallskydd. 1990 startade vi en produktionsenhet i Portugal där Mikaels arbetsuppgifter som exportansvarig bestod av att bygga upp ett kundnät i Europa samt USA.

År 2004 gick resan tillbaka till Sverige. På våren samma år bildades Fallsafe Online Nordic AB för att ge snabb kundservice på den nordiska marknaden. Vi har nu även öppnat ett utbildningscenter samt en webbutik som specialiserar sig på att erbjuda kundanpassade lösningar för olika arbetssituationer vid fallrisk på höjd. Hösten 2020 ändrades företagets namn till Ekmans Safety AB.

Vår Vision. 
Ekmans Safety's främsta mål är att våra kunder kommer hem i säkert skick efter dagens arbete. Vi samarbetar med er som kund för att nå innovativa och användarvänliga produkter för säkert arbete på hög höjd. 

Vår ambition är att våra kunder skall känna sig säkra i en miljö som är fylld av utmaningar och risker. Därför är våra produkter anpassade för alla typer av fallriskmiljöer. De är komfortabla och praktiska vilket  har en hög prioritet hos oss på Ekman Safety. Under vår flagg har vi ett brett utbud som passar de flesta behov av fallskydd och utbildningar.

Några av våra kunder

Medlem i Nordic Safety Association

NSA är branschorganisationen för tillverkare, importörer, grossister och återförsäljare av personlig skyddsutrustning, samt för utbildningsföretag inom samma område.

NSA – Nordic Safety Association