Köpvillkor

Ekmans Safety AB
Isolatorvägen.11
291 62 Kristianstad
Orgnr: 5556707-5998

Köpvillkor
Notis: Alla priser i webshopen är utan moms! Vi förbehåller oss rätten att förändra pris om så skulle krävas pga Eurovärdet mot Svenska kronan.

Beställning:
En beställning på Ekmans Safety Shop är genomförd i det ögonblick du bekräftar köpet och erhåller en orderbekräftelse från oss. Om du inte erhåller en orderbekräftelse bör du kontakta oss på eller telefon 044-103499 för att kontrollera att din beställning har mottagits av oss.
Fraktkostnad:
Tillkommer sker via TNT.

Leveransvillkor:
Leverans sker via TNT eller DHL Service Point. Ange mobilnr i kassan för att få SMS-avisering om ordern ska skickas med TNT eller DHL Service Point och hämtas ut vid närmsta uthämtningsställe.
Ekmans Safety levererar endast inom Sverige.
Leveranstid:
Orderns beräknade leveranstid anges i orderbekräftelsen. När ordern har skickats från Ekmans Safety är leveranstiden oftast 1-3 vardagar.
Betalningsvillkor:
Fakturabetalning sker via Ekmans Safety, fakturaavgift 39kr ink moms.
 
Företagskunder kan välja 15 dagars fakturabetalning som är kostnadsfritt. Kreditprövning kommer att ske vid betalning via Faktura 30 dagar och Ekmans Safety förbehåller sig rätten att neka fakturabetalning.
Garanti:
Ekmans Safety tillämpar de garantier som tillverkarna av produkterna ställer ut. Garanti gäller mot fabrikationsfel och ej normalt slitage. Garantin gäller ifrån datum för köpet och kvitto skall bifogas vid ett garantiärende.

Prisinformation:
I kundvagnen är priserna utan moms. Priset för produkterna anges i orderbekräftelsen. Ekmans Safety reserverar sig för eventuella tryckfel.
För det fall Ekmans Safety drabbas av ökade kostnader till följd av tullavgifter, skatter och/eller andra offentliga avgifter eller pålagor, har Ekmans Safety rätt att justera priset för Produkterna i motsvarande mån.

Returer och byten:
Som konsument har du alltid 14 dagars ångerrätt och bytesrätt när du handlar hos oss. Det innebär att du kan returnera varorna inom 14 dagar från att du mottagit ditt paket. Returer är endast giltigt vid obruten förpackning.
För att göra en retur börja med att kontakta Ekmans Safetys Kundtjänst på eller ring 044-103499 för att få en fraktsedel och ett returformulär som du ska skicka med i returen. Vid ångerköp och byte betalar du returfrakten kostnad inkl moms.
Om du önskar byta varan till en annan får du lägga en ny beställning på den vara du vill byta till. Du betalar den nya beställningen och kan vänta in en kreditfaktura på varorna du skickat tillbaka i retur. Kreditfakturan skickas när varorna är i Ekmans Safety lager.
Återbetalning vid fakturaköp:
Om du inte har betalat och fakturan riskerar att löpa ut under behandlingstiden är det bra om du:
1. betalar den så länge, och en återbetalning sker vid eventuell återköp när produkten kommer in på vårt lager.
2. Meddelar oss på så skjuter på förfallodatumet, alternativt
3. Ring oss 044-103499 och ber om flytta förfallodatumet.
Din faktura kommer antingen att makuleras eller så återbetalas pengarna via uppgett BG nummer när produkten (Produkterna) ankommer till vårt lager. Vid återlämning av produkt lämna även BG för återbetalning.

Återbetalning vid kortköp:
Om du betalat med kort så kommer Dibs att kreditera retursumman på ditt kort så fort vi har mottagit och behandlat din retur.

Återbetalning vid 15 dagars fakturaköp:
Om du betalat med 15 dagars faktura så kommer Ekmans Safety att skicka en kredit på retursumman så fort vi har mottagit och behandlat din retur.

Reklamation:
Gör så här för att anmäla ett reklamationsärende:
1. Skicka reklamations info till .
2. Vid godkänd reklamation av oss bedömt skickar vi retursedel på vår bekostnad för att skicka tillbaka varan.

Outhämtade paket:
I fall där paket inte hämtas ut på uthämtningsstället debiteras Ekmans Safety en avgift av våra leveranspartners för frakt till uthämtningsstället och tillbaka, samt en administrativ avgift. För denna kostnad, samt administrativa kostnader för den hantering detta orsakar Ekmans Safety, debiterar vi kunden kostnaden ink moms per outhämtat paket. Det är därför alltid billigare och bättre att hämta ut paketet och skicka tillbaka det till oss om man inte önskar varan/varorna.

Bli kund:
Här kan du ansöka om att bli företagskund eller återförsäljare till Ekmans Safety maila:

Integritetspolicy
Läs vår integritetspolicy här ››